Hannie Rouweler – Poezi nga Tatiana Terebinova / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Tatiana Terebinova

 

Hannie Rouweler

Më dëgjon, më kupton
Sa herë vëmendjes të solla
Më dëgjon, më kupton?
Fjalët e humbën fuqinë
dhe më kot u distancova
duhet të vishesh, o të zhvishesh fjalë.
Që t’u kthej mbrapsht
kuptimin e vërtetë?
Duhet, më parë, të veshim maskë
të fërkojmë duart me xhel
jo për pesë, por të paktën, për dhjetë sekonda
t’i bashkoj me nuancat
figurat dhe motivet në trajtë lulesh
tek ulërrijnë, diç, nga pullazet
para se të shfaqet një figurë, në formë dixhitale
koka e plotë dhe fytyra e ngjeshur në ekran
dhe leximi tek buzët, fjalësh të këqia, shndërim tingujsh.
Ngre megafonin,
turne në qytetin e bukur të automobilave
e vetme nga shtëpia. Kjo është e mundur, domosdo.
Të ftoj. Ftoj të gjitha nënkuptimet:
Më dëgjon? Më kupton?
Hanie Rouweler

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s