Kalendari poetik: Aída Elena Párraga Cañas – 1966 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Aída Elena Párraga

Kalendari poetik: Aída Elena Párraga Cañas – 1966

Poete, shkrimtare nga Salvadori, sot, më 7 gusht mbush 54. Fillimet e saj në qenë letërsi për fëmijët, duke ndjekur këshillat e të atit. Në vitin 1995 fitoi një çmim për letraret e reja nga UNESCO. Ja një poezi prej poetes nga Salvadori:

KJO

Asgjë s’ka
kjo femër që sheh këtu.
Unaza duart e saj nuk njohin
ama flutura mbajnë.
Kjo femër që sheh këtu
gjithmonë këmbëzbathur ecën,
pasaportë s’ka,
as letër njoftimi,
as shpresa,
por rrugët i mjaftojnë,
dherat e largët e të panjohur
edhe pse emër s’ka
zogjtë atë thërrasin.
Kjo femër që sheh këtu
ndonjëherë s’e di në është gjallë
dhe atbotë në bar të njomë shndërrohet
a në shkulm ere kur trembet
dhe në fjalën tënde vjen e gjen strehë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

One thought on “Kalendari poetik: Aída Elena Párraga Cañas – 1966 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s