Kalendari poetik: Andrea G. Pinketts (1960-2018) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Andrea G. Pinketts

Kalendari poetik: Andrea G. Pinketts (1960-2018)

Sot më 12 gusht, do të mbushte 60 vjeç A. Pinketts, pseudonimi artistik i të ndjerit Andrea Giovanni Rodolfo Pinchetti, shkrimtar dhe gazetar i njohur italian. Ja një poezi prej tij:

BUKUR TË LEXOSH NJERËZIT

Bukur është të lexosh njerëzit.
Ata që janë të njëjtë, rreken të ngjajnë të ndryshëm,
të ndryshmit plasin të ngjajnë si të tjerët.
Vetëm të lirët nuk duan t’ia dinë,
çdo rrudhë e bëjnë një varg,
çdo ngërdheshje një epigramë,
çdo gogësimë, një aforizëm.
Njerëzit janë si biblioteka të hapura për të gjithë.
Dhe nuk e dinë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s