STUHI, STUHI… (Ja Vdekje, ja Dashuri!) / Poezi nga Zija Çela

Poezi nga Zija Çela

 

STUHI, STUHI…
(Ja Vdekje, ja Dashuri!)

Askënd më shumë nuk kam dashur. Dhe më shumë askënd nuk dua. Ndonjë ndarje tjetër s’më ka mposhtur, sa dhembja jote për mua.
Çfarë kisha të shpirtit t’i dhashë, çfarë kishe m’i fale edhe ti. Kujtoj si u bëmë dy bashke, harroj si ikëm një nga një.
Harroj se nuk dua ta vuaj këtë peng që po më shkallon: Fluturojnë në vjeshtë dy zogj bashkë dhe tek ti më vjen të rend.
Stuhi, stuhi… Ja Vdekje, ja Dashuri!
Shkrepëtin, shkrepëtin. E sheh si dridhet drita? Është shpirti që i thërret shpirtit. Zogjtë që bashkë fluturojnë në vjeshtë, shkojnë drejt rrufesë së dimrit…

One thought on “STUHI, STUHI… (Ja Vdekje, ja Dashuri!) / Poezi nga Zija Çela

  1. Zija Cela, pertej prozes se tij, gjithnje e vecante kjo, ne bisedat e prononcimet e tij ligjeron si poet.
    STUHI, STUHI…(Ja Vdekje, ja Dashuri!) eshte thjesht poezi krejt lirike, packa me nje gri te lehte para-dimerore, qe e vendos prozatorin pa asnje dileme mes kolegeve e miqve te tij me te mire poete!
    Urojme shendet e qetesi, Zija Cela…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s