Poezi nga Vangjush Ziko

Poezi nga Vangjush Ziko

 

***

Enigmë është e do mbetet
E përjetojmë dhe s’e ndajmë dot,
Na lidhin zemrat apo epshet,
Një pikë gjak apo një pikëz lot.

Asgjë nuk janë luftrat e tërmetet,
As ankthi në mes djepit dhe qivurit,
Sa plaga e padukshme që na mbetet
Në cipëzën e zemrës a të trurit,
Sa gjëmbi apo lule e trëndafilit
Që mbin lëndinës sonë të shpirtit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s