Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu

 

Fjala e Lirë

Fjala e lirë
Ecte lakuriq
Në këmbë, hijerëndë
Elegante, e mirë
E bukur, e dlirë…
Shkuan të lënduarit
I hodhën peshqirë!

 ( nga vëllimi poetik “Mall i Arratisur” )

 

***

Ç’po ndodh kështu me Trëndafilat?
Veç arom nuk kanë!
Nuk njeh kufij, njeriu me trillat!
………………………………

Ç’po ndodh kështu me njeriun?
Veç ujë dhe dritë kërkon!
Ia fshehën Diellin, ia ndalën shiun!

 

***

Na shoqëruan prindrit për dore
Drejt etjes, dijes, jetës
Drejt udhëve të lulëzimit
Tani ky ligj i egër i natyrës
Na detyron t’i shoqërojme
Drejt së vertetës
Drejt amshimit!

a@z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s