Poezi nga Bajame Hoxha – ÇELIKU

 
Poezi nga Bajame Hoxha – ÇELIKU
 
 
 
MBI BUZËT E TUA
 
Njoh buzëqeshjen e ngrirë mbi buzët e tua,
Si bryma që rrëshqet mbi lule dhe i than.
Po si nuk e ndjeja akullin në shpirt?
Si nuk e ndjeja dëborën që na ndan?
 
 
 
FRIKA
 
Ti më doje si fëmijë
Po unë s’i besoja askujt
Frika na brente në sy-
Mbajta frikën,
Të humba ty.
 
 
 
NË MËNGJES
 
Në mëngjes dua të kthehem,
Në mëngjes
Me përpëlitjen e zemrës si zog i therur
Dhe fustanin e ngjitur pas trupit, gjithë vesë.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s