SINTONI / Poezi nga Albina Idrizi

 
Poezi nga Albina Idrizi
 
 
 
SINTONI
 
Është një pemë
Andej dritares, përballë.
 
Sa ka nisë
Të vjeshtojë gjethnajë e saj
Me kuqëlimin e ndritshëm
Si çdo epilog i begatë,
E thotë se më ngjan.
 
Mbase edhe i ati i saj,
Ai trung i lartë
I shpërbërë mistershëm
Në pëshpërimë mali,
I ka mësuar
Si të vallëzojë me erën
Në vend të dyluftimit,
Si të këndojë me shiun
Në vend të vajtimit,
Si të flasë me diellin, hënën, qiellin
Dhe veten kur të tërheq veshin
Udhëkryqeve.
 
Mbase e ëma,
Ajo urti e regjur stinësh,
I tregoi se, pikërisht aty
Në truallin ku mbiu
Nis mbëltimi i ri,
Pikërisht aty, bëhet
Më bukur dashuri.
E mësoi të flasë
Me fluturat, barin, vesën
Dhe zakonin që i bie ngushtë
Si fustan i padobishëm
I qepur herët.
 
•••
 
Është një grua
Andej kopshtit, përballë.
Sa ka nisë
Të vjeshtojë floknajë e saj
E, betohet se më ngjan.
Albina Idrizi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s