Poezi nga Nora Halili

 
Poezi nga Nora Halili
 
 
 
PA TITULL
 
Kam ditë që luftoj me frikën,
në thellësi të shpirtit ka gjak,
lugat është ngritur gjysmënjeriu…
 
Kam ditë që me thonjë kacavirrem,
aty ku asgjë s’ më mban,
as ëndrra, as dëshira, as shpresa…
 
Kam ditë që dua një motiv,
erozionin e shpirtit të ndaloj,
Botës ti lë mesazh:
Kaq ishte…..
 
 
 
GJURMË
 
Pikat e kujtesës u zgjuan,
nga pellgu ku lënguan shumë kohë.
Fillim dhe lamtumirë ishte puthja,
fjalë që shtyhen…
gjurmë të lënë, në fletët e ditarit.
 
 
 
PAKT NUK KAM
 
Për fyti u zumë në beteja të ashpëra,
s’të erdhi keq, s’pate mëshirë.
Sa herë përdhe nga ty u flaka,
Ante u ngrita përsëri…
 
Luftë e ashper s’ka të mbaruar,
mes nesh s’ka paqe, pakt nuk kam.
Ti mishi, gjaku im je,
une ashti yt jetë jam…
 
 
 
IRONI E FATIT
 
Me fatin u kacafyta pa mëshirë,
kërkova buzëqeshjen që kurrë s’ma dha.
Fati qeshi,
qeshi me ironi…
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s