Poezi në gjuhën shqipe dhe greke nga Hava Muçollari (MIHASI)

 
Poezi në gjuhën shqipe dhe greke nga Hava Muçollari (MIHASI)
 
 
Sirenë deti e mbetur në rërë
 
U mësova me harresën tënde
Si sirenë deti e mbetur në rërë,
Edhe të jem pranë teje kam dhimbje,
Të ikësh a të rrish një lloj më dhemb.
 
 
Θαλασσινή σειρήνα που έμεινε στην άμμο
 
Συνήθισα με τη δική σου λησμονιά
Σαν θαλασσινή σειρήνα που έμεινε στην άμμο, Και δίπλα σου να είμαι πονώ,
Φεύγεις είτε μένεις, ξανά ο ίδιος πόνος!
 
 
 
Premtime në erë
 
Ti që më deshe aq shumë u largove,
Mbetën premtimet si tesha të ndehura në erë,
Mendimet jo kurrë dot s’ti lexova,
Të largova, a ike pa u ndier?
 
 
Υποσχέσεις στον αέρα
 
Εσύ που τόσο πολύ με ήθελες, απομακρύνθηκες, ΄Εμειναν οι υποσχέσεις σου σαν ρούχα στον άνεμο απλωμένα Τις σκέψεις σου, όχι, ποτέ δεν τις διάβασα Σε απομάκρυνα ή από μόνος σου, σιωπηλά χάθηκες ;
 
 
 
Shkaku
 
Doja një shkak që të ikja larg,
Doja një shkak të mos isha aty,
Doja një shkak që të ishte shkak,
Doja një shkak, të të largoja ty. …………………………………………
Oh! Doja një shkak! Si ta gjeja si?
 
 
Η αιτία
 
΄Ηθελα μια αιτία, να φύγω μακριά,
Ήθελα μια αιτία να μην ήμουν εκεί, Ήθελα μια αιτία που να ήταν αιτία, Ήθελα μια αιτία , για να σε απομακρύνω. …………………………………………….
Οχ! Ήθελα μια αιτία! Πώς να βρεθεί, πως;!
 
 
 
Dielli lind vetëm
 
Më pri udhën! – më pëshpërite
Atë ditë maji vite më parë.
Çfarë ndodhi që kthim bëre mbrapa?!
Dielli lind vetëm, me askënd s’bën garë.
 
 
Ο ήλιος ανατέλλει μόνος
 
Οδήγησέ με! – μου ψιθύρισες
Χρόνια πριν, εκείνη τη μέρα του Μαγιού. Τί συνέβη που οπισθογύρισες;
Ο ήλιος μόνος ανατέλλει, με κανέναν δεν αγωνίζεται.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s