RRJETA E KOHËS / Poezi nga Enertin Dheskali

 
Poezi nga Enertin Dheskali
 
 
 
RRJETA E KOHËS
 
Endin sekondat rrjetën e ashpër të kohës,
Si merimanga të uritura,
Që ngjiten pas trupit
Për të thithur edhe pikëzat e fundit
Të lëngut të jetës…
Vetmia fshin lotët e shpirtit,
Dhe ushqen etjen vrastare të dhimbjes,
Duke fishkëllyer bashkë me erën,
Një muzikë vajtuese…
 
Askush nuk të dashka në këtë botë,
Përveçse si pronë a si një lodër,
Që e hedhin tej në të parin rast,
Kur xhelozia u prek pak egon e brishtë…
 
Sekondat endin rrjetën e ashpër të kohës,
Teksa mua më bluan zemrën dita e trishtë…
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s