Kalendari poetik: Alberto Mondadori (8 dhjetor 1914-14 shkurt 1976) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Alberto Mondadori
 
Kalendari poetik: Alberto Mondadori (8 dhjetor 1914-14 shkurt 1976)
 
U lind 106 vite më parë Alberto Mondadori, botues, gazetar e shkrimtar italian. Bashkë me Vittorio Sereni-n patën idenë e ‘librit të xhepit’ dhe listën e parë me 50 tituj e përgatiti vetë. Në këto ditë të ftohta dimri, sjell prej tij në poezi që na kujton verën e nxehtë…
 
 
NDIHMË…
 
Zagushi e verës më plogështon,
më bezdis ajri që s’lëviz
e insekte të ndryshëm
s’ia prishin qetësinë.
Por ti,
hareshëm me fustan të verdhë
ëmbëlsisht më fton,
më jep të kuptoj
që vapa dyfishon
dëshirën të pi në buzët e tua.
Pafundsisht
buzëqesh
ndërsa dëgjon ankimin tim për kapitjen
kur afshi ngadalë
mospërfillës rritet.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s