SINKRON / Poezi nga Alisa Velaj

 
Poezi nga Alisa Velaj
 
 
SINKRON
 
Shpërthyen pemë
mbi tarracën e një shtëpie.
(Ajo familje
mbjellë i kishte
edhe mbi krye).
S’mbet kalimtar pa u habitur
pemë në oborr
pemë në kulme
blerim anekënd
asaj familje.
 
Një natë me stuhi
u shkulën të parat
ato pemē.
Flokët pis të babait
u zbardhën borë
në një pulitje sysh.
 
Humusi qiellor
s’mund të bjerë përtokë
me një tekë vjeshte,
tha gjyshja dhe qau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s