SHTËPIA BOTUESE ADA NË NDARJEN E ÇMIMEVE KOMBËTARE TË LETËRSISË 2019, VJEN ME TRE LIBRA TË NOMINUAR DHE FITUES I ÇMIMIT TË PARË NË KËTË KATEGORI / Botuesi: Roland Lushi

 

SHTËPIA BOTUESE ADA NË NDARJEN E ÇMIMEVE KOMBËTARE TË LETËRSISË 2019, VJEN ME TRE LIBRA TË NOMINUAR DHE FITUES I ÇMIMIT TË PARË NË KËTË KATEGORI

Ndahen Çmimet Kombëtare të Letërsisë 2019.

Në një ceremoni, duke respektuar rregullat ndaj Covid- 19, u ndanë “Çmimet Kombëtare të Letërsisë”.
Juria, e kryesuar nga poetja Natasha Lako dhe anëtarët: Lindita Arapi, Sadik Bejko, Thoma Jançe, Ermir Nika, vendosi si më poshtë

-Romani më i mirë 2019, “Diktatori në kryq”, Mira Meksi
-Përkthimi më i mirë 2019, “Iliada”, Llambro Ruci
-Vepra studimore më e mirë 2019, “Arbërishtja në rrjedhë të shekujve”, Matteo Mandala
-Përmbledhje me tregime më e mirë 2019, “Mikrobus”, Romeo Çollaku
-Vëllimi poetik më i mirë 2019, “Shtjellë reje, shtjellë zjarri”, Alisa Velaj

Në letërsinë për fëmijë nga pesë nominime, shtëpia botuese “ADA” sivjet kishte tre libra të numinuar:
-“Kartolina e zileve: nga Shkëlzen Zalli – Shtëpia botuese “ADA”
-“Një libër për yjet” nga Alma Zenellari – Shtëpia botuese “ADA”
-“Bota është sa nëna ime” nga Iliaz Bobaj – Shtëpia botuese “ADA”

Dhe çmimin e parë në këtë kategori e fitoi “Kartolina e zileve”, nga Shkëlzen Zalli – Shtëpia botuese “ADA”

 

Roland Lushi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s