Kalendari poetik: Giovanni Gastel 27 dhjetor 1955 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Giovanni Gastel
 
Kalendari poetik: Giovanni Gastel 27 dhjetor 1955
 
Giovanni Gastel ka datën e lindjes sot, më 27 dhjetor, është poet dhe fotograf i njohur italian. Përmbledhjen e parë poetike e botoi kur ishte 16 vjeç. Në vitet ’70 mori kontaktet e para me fotografinë. Në vitin 1981 u afrua me botën e modës dhe fotot e tij filluan të çfaqen në revistat kryesore të modës. Ja një poezi prej tij në 65 vjetorin e poetit:
 
 
DO TË MË FLASËSH?
 
Do të më flasësh sërish ndonjë ditë
apo do të më duhet të të kërkoj sërish
në këtë jetë të mundimshme
në pasqyrim të ndonjë vetrine
a duke u larë det?
Do të kthehesh të qetësosh netët e mia?
A do të mbeten gjithmonë
kokrrat kimike gjumëndjellëse
që drejt asgjësë të më shpjenë?
Do të jesh me mua në ditët e zeza
kur të qarët e qiellit
me lotët e mi të bashkohet?
Jemi qënie të brishta
të shtërnguara
të përballim
këtë luftë të vazhdueshme
që i themi jetë.
 
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s