AROMË POGRADECI / Poezi nga Hysen Grajçevci

 
Poezi nga Hysen Grajçevci
 
 
AROMË POGRADECI
 
Aty ku vala prek bregun
dhe malli heshtjen zgjon!
Aty blerimi vesh kreshtën
fjala në trup bronzi frymon!
Atje pashë qiellin si ulet e puth tokën!
Nositin si flijohet mbi valë të liqerit zemërak…!
Atje, dëgjova Asim Qerim,
tek i thoshte shkjaut të zi
Se: Unë jam këtu, e jo Ti…!
…dhe zemra ime bëhet mal,
merr rrugë e nuk ndal,
kur fjala nga heshtja zgjohet e merr zjarr…!
 
Poezi finaliste në konkursin poetik “Alternativa 2020”
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s