Kalendari poetik: Leòn Peredo 16 janar 1978 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Leòn Peredo
 
Kalendari poetik: Leòn Peredo 16 janar 1978
 
Poet dhe shkrimtar argjentinas, veprimtarinë letrare e filloi në vitin 2002 në revistën letrare Forhtedon. Shumë poezi prej tij janë botuar në antologji të ndryshme në Spanjë dhe Meksikë. Ja një poezi prej tij që më pëlqen më tepër:
 
 
FACEBOOK
 
Shekuj më parë të pata humbur
dhe ja, të gjeta në Facebook,
në foton e profilit gjason me Xhokondën
se ç’vështron anash dhe diçka
mban në dorë, e bukur je,
qënke martuar, paske bërë fëmijë,
ke vizituar Kordovën e vende të tjera
ke huq të flesh deri vonë
ke 2 457 miq
flokët i ke më të gjatë,
ke një tatuazh si indiane,
plot gjëra ke, që më parë s’i kishe!
 
Kurrgjë s’kishim ato kohë,
shumë të rinj qemë
dhe kujtonim se bota qe një e tërë.
 
Kam edhe unë jetën time
dhe çdo ditë buzëqesh,
merrem me yoga, kam vënë pak bark
nga salsiçet dhe birra
dhe herë pas here, s’di se si,
futem në Facebook
dhe të hedh një sy.
 
 

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s