Kalendari poetik: Ernesto Cardenal (1925-2020) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
 
Ernesto Cardenal
 
Kalendari poetik: Ernesto Cardenal (1925-2020)
 
Më 20 janar 1925 u lind Ernesto Cardenal, poet dhe prift nga Nikaragua. Kandidat për çmimin Nobel në vitin 2005. vdiq më 1 mars 2020.
 
 
SI KANAÇE TË ZBRAZURA BIRRE
 
Si kanaçe të zbrazura birre, si bishta cigaresh
të fikura, ditët e mia patën qënë,
si pamjet që kalojnë dhe zhduken
mbi një ekran televizori, kështu qe jeta ime.
 
Si këto vetura që kalojnë me shpejtësi rrugëve
me të qeshura vajzash mbushur dhe muzikë radiosh…
Dhe bukuria shpejt kalon, si modelet e makinave
dhe këngët e radiove që kanë dalë nga moda.
 
Asgjë s’ka mbetur prej atyre ditëve, asgjë,
vetëm kanaçe të zbrazura dhe bishta të fikur cigaresh,
ca të qeshura mbi ca foto të zverdhura, bileta të grisura
dhe fshesa që fshin barin çdo mëngjez.
 
 
 

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s