Nga libri “Detaje jete” të autorit Vladimir Muça / Kapitulli: “Mbi universin dashurorë”

 
Nga libri “Detaje jete” të autorit Vladimir Muça 
 
 
Kapitulli :”Mbi universin dashurorë”
 
 
***
Në se mbi kokën e një fëmije bie borë, nënës i ngrin zemra.
 
 
***
Dallimi midis parasë dhe dashurisë është: kur jep para ajo pakësohet ndërsa kur jep dashuri,ajo shtohet.
 
 
***
Dashuria e vërtetë është kur humb në sytë e të dashurës, e Ajo humbet në zemrën tënde.
 
 
***
Nuk mund të shuhet qiriri i një lidhjeje familjare,
Ai është flakë shpirti
Ne jemi flutura që sillemi rreth tijë.
 
 
***
Fati njeriut shkruhet në rërë.
Një valë dashurie mund të fshijë gjith hallet.
 
 
***
Do plakemi,do vëmë dhe syze për të parë,
Por për të lexuar zemrat nuk do kemi nevojë për syze.
 
 
***
Misteri i dashurisë është më i madh se misteri i vdekjes.
 
 
***
Në çiltërsinë e mendimit,
Tatuazh në zemër
Emëri yt më mbeti.
 
 
***
Shpesh herë trupin e kam në një birucë të errët,
Ndërsa mëndjen
Në oborrin e kujtimëve tona.
 
 
***
Dielli u bë qiri
Para zjarrit që ka pushtuar
Shpirtin tim.
 
 
***
Dashuria është si deti,
Ai që nuk din not
Mund të mbytet.
 
 
***
Xhelozija është pjesë e dashurisë.
Fillon nga pak dhe pastaj të pushton gjith trupin.
 
 
***
Dashuria e vërtetë nuk vjen rrëmbyeshëm,
por në të shumtit herë
ajo futet nga të çarat e dyerve.
 
 
***
Dashuria nuk është thashethem,
Ta besojsh apo jo,
Por e vërteta më e madhe e jetës.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s