Poezi nga Adem Xheladini

  Poezi nga Adem Xheladini     Kutizë pëshpërime…   Ç’mallë varet mbi kutizën pëshpërimë ku fryma merr me nge në shushurimë dëshira n’ekstazë përflaket, mallit t’pashuar ethshëm ngjitet brigjeve, ndjenjës përmalluar!   ka vite, vite që rrugëtoj drejt cakut … Continue reading

Stanislav Penev (Bulgaria)

  Stanislav Penev (Bulgaria)   Stanislav Penev (1953,Varna,Bulgaria) is a poet, a translator,and an editor. He graduated from The University of Sofia”St.Kliment Ohridski”in “Bulgarian philology” and “Phylosophy”. Having a long professional life dedicated to teaching Bulgarian language and literature in … Continue reading

Қиш лавҳаси ( QIŞ LÖVHƏSİ) – TАРАНА ТУРАН РАХИМЛИ / Озарбайжон тилидан ўзбек тилига Башорат Омонова таржимаси

  TАРАНА ТУРАН РАХИМЛИ   Қиш лавҳаси   Кўк чокини ёриб булут Қор элайди кўчаларга, Гўё парда тикди булут, Кундузлар-у, кечаларга   Оқ либосда сўлим Боку, Ороланар гўзал шаҳар, Қиш ва қорга кўникишган, Қушлар ўйнар шому саҳар.   «Аёз гуллар» … Continue reading

Halim Xhelo Tërbaçi për Luftën Kombëtare të Vlorës, si Abdyl Frashëri për Lidhjen Shqiptare të Prizrenit / Nga: MSc. Albert HABAZAJ

  Halim Xhelo Tërbaçi për Luftën Kombëtare të Vlorës, si Abdyl Frashëri për Lidhjen Shqiptare të Prizrenit Halim Xhelo Tërbaçi. Historia, vepra, shkrimet, këngët, nderimi dhe vlerësimet Vendlindja dhe heroi Në rrafshin etnokulturor, nëse përdorim një organigramë të linjës, vertikalisht … Continue reading