Kalendari poetik: Alejandro Jodorowsky 17 shkurt 1929 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Alejandro Jodorowsky
 
Kalendari poetik: Alejandro Jodorowsky 17 shkurt 1929
 
Sot, më 17 shkurt, mbush 92 vjeç Alejandro Jodorowsky, shkrimtar, skenarist, eseist, dramaturg, regjisor dhe poet kilian (prej shumë vitesh ka marrë shtetësinë franceze).
 
 
TAKIMI YNË
 
Rend, ndër duar duke mbajtur
si thëngjill të ndezur
çastin që jep shpirt.
 
Me mua bashkë, yjet rendin
në një vërtitje lënde përqark asgjësë.
Me pëllëmbët që përvëlojnë
xhevahirin e dikurshëm kam sjellë
ta mbash ti, si pasqyrë:
ajo çka sheh fytyra jote nuk është
por një lum i përmbushur
që gjithë shpirtrat përcjell
përveç tëndit e timit.
 
Takimi ynë
jashtë hapësirës,
jashtë kohës dhe vetes na la.
Dhe mbetëm kështu
çasti që nuk vdes.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s