Kalendari poetik: Gustavo Adolfo Bécquer (1836-1870) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Gustavo Adolfo Bécquer
 
Kalendari poetik: Gustavo Adolfo Bécquer (1836-1870)
 
U lind më 17 shkurt 1936, Gustavo Adolfo Bécquer, shkrimtar, poet i shquar dhe gazetar spanjoll. Poezia e tij pati ndikim të fuqishëm në poetët spanjollë që e pasuan si p.sh., Rubén Darío, Antonio Machado, Juan Ramón Jiménez, Rafael Alberti, etj. Ja përzgjedhja ime sot, në datën e lindjes së tij:
 
TA DISH, NËQOFTËSE…
 
Ta dish, -nëse ndonjëherë ato buzë
papritur të përvëlojnë si shpuzë-
me sy mund të flasë ky shpirti im
dhe mund të të puthë me vështrim.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s