POEZI NË TRE AKTE / Poezi nga Lucélia Gomes (Brazil)

 
Poezi nga Lucélia Gomes (Brazil)
 
 
POEZI NË TRE AKTE
 
AKTI I PARË
 
Çdo ditë ka poezi
nga një mendje e shkëlqyer,
mund të jetë në një ditë të nxehtë me diell,
ose në një stuhi të pandërprerë
rrjedhur nga burimi.
Letrat pushtojnë skenën
dhe nuk është rastësi
kanë dorën e Zotit në veprim
duke u udhëhequr hap pas hapi,
sepse poezia ndahet në tre akte
Frymëzimi, Krijimi dhe Ndjeshmëria …
 
 
AKTI I DYTË
 
Secili varg merr një moment kryesor
ka një destinacion të duhur
një lexues të bindur
gjithnjë i gatshëm për të deshifruar
një poezi enigmatike.
Në secilën letër shkon një psherëtimë e autorit
një shkëndijë dashurie
një flakë e nënkuptuar
një mesazh që thërret  jetën
në kuptimin më të saktë të saj …
 
 
AKTI I TRETË
 
Dhe për të dashuruarit
shërben si një stimul ditor;
është si një tufë lulesh
ose çokollata të mbushura,
është si të ecësh krah për krah
krah për krah,
është për tu dashur.
Dhe për të vetmuarit
poezi e çdo dite
krahëve fluturuar ..
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s