Poezi nga Mimoza S. Hametaj

 
Poezi nga Mimoza S. Hametaj
 
 
***
 
Në teatrin njerëzor
mbas perdes jane zhveshur fjalët,
janë ngërdheshur intrigat..
të ndershmëve u janë veshur fajet.
 
Në spitalet e mendjes,
xhelozia ka vrarë shpirtra,
tradhëtia…, me ndërgjegjie
notoin në ujëra të pista.
 
Në orkestrën universale,
Dirigjentja …, Hipokrizi…
korr suksese gjeniale,
Ekuilibër dhe harmoni.”
 
Me librat për besimtarët
përdridhen apostujt e pasur,
akoma tremben e qajnë..
të ndershmrit, punëtorë e të varfër.
 
Tjetëssimet e fjalëve pas shpinës,
e mbajnë të ngritur një gisht,
në sulm…, ritmikisht..
përrallisin,
të  frikshimt i çojnë në çmendinë.
 
Ne teatrin njerëzor
mbas perdes janë duke u zhveshur fjalët,
Mendjet krijojnë intriga..
të ndershmit thyen si kristalet.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s