VJERSHA E PRANVERËS / Poezi nga Sabit Rrustemi

 
Poezi nga Sabit Rrustemi
 
 
VJERSHA E PRANVERËS
 
Streha ime e vajit të parë
lëkurë e blertë fëmijërie
nuk çmallem prej një fotografie
 
Kësaj stine që po vjen
tjetër gjë s’ dua
sall mbi këtë qilim bari
të rrokullisem tatëpjetës
deri te Kumbllat Truç
 
Herë gjerë e gjatë
herë fullumuç
si dikur…
 
Aromën tënde ta nuhas
prej dëshirës
deri n’ kupë t’qiellit të bërtas
 
Le të ndijë kush të dojë
edhe ajo Zanë maleve të pashkelura
ajo Dafinë e lugjeve të pafjetura
apo ajo Hanë e qiejve të largët
 
Kot shkarravita nëpër letra
dherave tua fjalë mbolla
dhe degëve nëpër lulemolla
 
Disa m’i lagu shiu
dimri disa m’i ngriu
e shumë do të tjera i barti era
si përhera
 
Hapësirës sate të dashur
mot për mot
vjershën më të bukur
po e shkruan Pranvera
 
Dhe unë fare s’e xhelozoj
 
(20 mars 2013 – 20 Mars 2021)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s