Kalendari poetik: Tony Harrison 30 prill 1937 / Përgatiti materilain Maksim Rakipaj

 
Tony Harrison
 
Kalendari poetik: Tony Harrison 30 prill 1937
 
Sot, më 30 prill, mbush 84 vjeç poeti dhe përkthyesi britanik Tony Harrison. Për kritikët është njëri nga poetët bashkëkohës më të shquar të vendit të tij.
Ja disa nga çmimet letrare që ka fituar: Geoffrey Faber Memorial Prize; European Poetry Translation Prize (për përkthimin e Orestit nga Eskili); Whitbread Poetry Award etj. Në përvjetorin e lindjes së tij sjell këtë shqipërim në gegnisht:
 
 
TRASHËGIMI
 
M’u habitë veç, kenke bâ dhe ti poet!
Prej kah pra, t’paska ardhë gjith ky talent?
Msoje: dy axha kam pasë, Harri dhe Xhek,
njani belbacuk, tjetri shurdhu nga vesht.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s