LYDRA / Poezi nga Rita Hoxha (Oxha)

 
Poezi nga Rita Hoxha (Oxha)
 
 
LYDRA
 
Ti je gjithkund:
Tek fjalët, që unë shkruaj,
Brenda ëndrrës sime, brenda shpirtit tim…
Është emri yt, në festa e hidhërime,
Në memoriet tona, ke mbetur kujtim…
Ti je gjithkund…
Kur çel maji me lule,
Petale më petale, është shkruar emri yt…
Ti flet, ti ecën, bën garë me yjet,
Dhe vjen me mëngjeset, më ulesh tek sytë…
Ti je gjithkund, ku ka dashuri…
Më vjen çdo pranverë dhe tek
vargjet e mi…
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s