NË QOFTË SE! / Poezi nga Edmond Llaçi

 
Poezi nga Edmond Llaçi
 
 
NË QOFTË SE!
 
Në qoftë se do të mësosh?
Se ç’farë është një femër?
Shko në Mars!
Dhe nuk do t’i ndjesh temperaturën!
 
Në qoftë se do të mësosh!
Se ç’farë është një femër?
Shko në Saturn!
Dhe do të ndjesh turbullinë e Hiperonit.
Bardhë e zinë e Zapetit,
Dhe kompleksitetin e Titanit.
 
Në qoftë se do të mësosh?
Se ç’farë është femra?
Shko tek Urani
Dhe do të mësosh për unazat e tij.
 
Në qoftë se do të mësosh,
Se ç’farë është Femra?
Shko tek Afërdita, herët në mëngjes,
Të kuptosh se ç’farë ndjen Ajo për Ty.
 
mars 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s