Poezi nga Drita Lushi

 
Poezi nga Drita Lushi
 
 
ME DASHTË
 
Asht’ mirë me dashtë
me gjymtyrë
me trup
me gjith qenien , nji tjetër qenie
për dashuri.
Asht’ bukur me dashtë me mendje,
me dashtë me tru
me dasht nji emën!
Veç lumtuni asht,
kur don me zemër.
 
 
KUR LINDIN DASHURITË
 
Dashuritë
s’lindin nga përqafimet,
as nga puthjet s’lindin, jo.
Ato lindin
pa kuptuar,
pa ditur,
pa shpjeguar si.
Ato lindin,
në zemër,
a ndoshta në sy…
Dashurite lindin
kur rrahja e zemrës,
te njëjtën rrahje ndjen tek ty…
Ato lindin
kur fjala edhe me heshtje,
I flet fjalës,
e gërmat, ia këndon
edhe nën zë…
është e thjeshtë:
bota bëhet e trëndafiltë
kur lindin ato,
dashuritë…
 
 
As Ne…
 
As ditë, as natë.
Mu(z)g.
As orët, s’u bënë minuta
As minutat, s’u puthën në orë.
(Mos)Kohë…
As dielli lindi yje,
As yjet s’u ngjizën në diell.
Gri
Veriu qëndroi aty.
E jugu s’ lëvizi qerpik.
Dhe ne…
Shpinëkthyer …
Ngujuar në pole…
 
@ Drita Lushi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s