Farida ANIS (Uzbekistan)

  Farida ANIS (Uzbekistan)   Farida ANIS (Dilqush, Jahon, Sapcha, Bulbul, Adolat, Qurbon) Tursunova was born in 1968 in the Rishtan district of the Fergana region. She is a senior lecturer at Fergana Polytechnic Institute. Her three collections of poetry … Continue reading

Leoreta Xhaferi (Albania)

  Leoreta Xhaferi (Albania)   Leoreta Xhaferi lindur me 17-05-1975.  Kam mbaruar studimet në Universitetin Fan S. Noli Korçë, fakulteti Mësuesi dega Cikël i Ulët, diplomuar me master për Gjuhë-Letërsi dhe dy vjet shkenca politike tek Akademia Politike Tiranë, duke … Continue reading

В поетичния свят на Гладиола Йорбус (Албания) / Превод от английски език: Анжела Димчева

Представяме на вашето внимание младата, но вече утвърдена поетеса, белетристка и преводачка от Албания   https://sofiapress.com/editor-choice/%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d0%b9%d0%be%d1%80%d0%b1%d1%83%d1%81-%d0%b0%d0%bb/?fbclid=IwAR0vvuoFjnygeS8fWfSOKiOWMFgdSlG2HFjVJjHldjgk4t-qq8YQBgVuAxQ   ГЛАДИОЛА ЙОРБУС ВЕЧЕРЕН РЪБ   Напълних ръцете си със сълзи заради всичко, което изгубих във водовъртежа на живота. Обичаните хора, мечтите, душевния прашец. … Continue reading

Poezi nga Vasil Çuklla

  Poezi nga Vasil Çuklla     Qytetguri   Eh, si shket, moj Gjirokastër Në mes mjegullash, në mote! Për drejt Drinos, ujëpastër Gurit ngjizur. Lavdiplote… Larë në gri, kurm-alabastër!   Çajupi… e hedh një hap tek të sheh, në … Continue reading