RABIA / Poezi nga Fahredin Shehu

 
Poezi nga Fahredin Shehu
 
 
RABIA
 
E katërta jonë
këndonte lutje në çdo frymëmarrje dhe
bekonte të gjithë në çdo frymëdhënie
mbi të lutja dhe engjejt
hije duke i bërë
nën krahët e saj lutja lënte gjurmë
në anën e djathtë të saj
lutja rrezatonte
në anën e majtë të saj
Lutja falte mëkatet
para saj lutja buzëqeshte
prapa saj lutja nur bëhej
 
një çeshme curril do të shkojë
pas 70 vitesh derisa këmba e saj
të shkel pragun e shtëpisë së burrit
vrrushkullin për ta parë të gjithë
 
Me burrin do të jetoj 7 vite të lumtura
në ditën kur mejiti i saj del nga pragu
i shtëpisë, çeshmja do të hedh pikën e fundit
të ujit për të dëshmuar mrekullinë e lutjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s