Poezi nga Krisa Dimulidhu  / Përktheu nga greqishtja Dhimitër Nica

 
Poezi nga Krisa Dimulidhu 
 
 
PJESËT
 
Pjesë nga jeta ime më dhe,
e dua,është e gjitha imja…
 
Pjesë nga jeta ime më kërkove,
të dhashë pa ngurrim, gjithëshka kisha…
 
Më ke borxh shumë herë më shumë…
 
Dhe jeta shfryu e dëshpëruar:
” mundeni t’mos më copëtoni, ju lutem?”
 
 
BËJ MË TEJ TË LUTEM…
 
Nuk më duhet ku shkon,
nuk më duhet çfarë bën,
thjeshtë mos ma zër diellin…
 
-Po nuk ka diell, është vrejtur ngado…
-Është vrejtur,bëj më tej të lutem!?
 
E shef që ekziston dielli më në fund,
thjeshtë e kishë mbuluar
hija e kundërshtimit tënd…
 
 
KARROCIERI
 
“- Për ku shkon,
mund të më marrësh me vete,të lutem?”
 
Dhe ai ju përgjegj:
” Nuk kam kohë,nxitoj…”
 
“-Po karroca juaj është bosh…”
 
“-E kam plot me florinjë
dhe s’kam vend për njerëz…”
 
Dhe iku.
 
Diku më tutje në një gropë,
iu thye një rrotë
dhe më gjithë përpjekjet e bëra
karroca përfundoi thellë në gropë…
 
Kishte shumë peshë
e s’iu ndodh njeri për ta ndihmuar…
 
 
HËNA
 
Paska hënë të bukur sonte
dhe nga lart diçka psherëtin…
 
“-Çfarë po thua,”- e pyes?
 
“-Të më prekësh lehtë,
të më ledhatosh,të më duash,
të më puthësh ëmbël,
ja këto dua…”
 
“-Nuk mundem,
këto ia them kompjuterit,
të dashuroj që andej…”
 
Dhe hëna filloj të lotojë
e të zhduket menjëherë.
 
E humba për vite me radhë…
 
Dhe kur e kërkova përsëri,
ishte mplakur bashkë me mua…
 
 
SHPRESA
 
“-Shpresa mesa duket nuk vdes kurrë,”
– më tha i sëmuri,”- do vdes unë i pari…”
 
“Dhe shpresa kur mund të vdes?…”
 
“Ah,ajo ka vdekur me kohë…”
– m’u përgjegj.
 
“Dhe tani si mund të rrojmë pa shpresën!…”
 
“-Siç kemi jetuar deri më sot…
vetëm me gënjeshtrën…”
 
 
PA TITUJ
 
***
“-Dëshiron të dashurohemi?…”
“Çfarë po thua, të dashuruar jemi…”
 
“-Atëherë përse nuk je këtu?…”
“-Këtu jam, zgjate dorën e më prek…”
 
“-Nuk je këtu jo, ke kohë që ke ikur…
Thjeshtë ke lënë hijen, që më ndjek…”
 
 
 
***
 
“-Më pyet se ç’ngjyrë ka dashuria…
Po të them…
Është e zbehtë,e verdhë…”
“- Si shpjegohet,më kanë thënë
se është e kuqe…”
“- Të kanë gënjyer…
thjeshtë e kanë lyer
me bojë të kuqe…”
 
 

Përktheu nga greqishtja Dhimitër Nica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s