Kalendari poetik: Emily Dickinson (1830-1886) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Emily Dickinson
 
Kalendari poetik: Emily Dickinson (1830-1886)
 
Sot më 15 maj është data e vdekjes së poetes amerikane më në zë për shekullin XIX; përzgjodha një poezi të saj, qe fare e lehtë, mora ç’më kapi dora, Emily është e mrekullueshme (ta shqipërosh është vështirë).  Ja përzgjedhja ime sot:
 
 
NJË GLLËNJKË JETË
 
Piva një gllënjkë jetë,
T’ju them sa kushtoi saktë,
Pikërisht jetën vetë,
Me çmimin e tregut më thanë.
 
Çdo copë timen peshuan,
Më matën dhe fije për fije
Pastaj në fund më vlerësuan
Jo më shumë se një gram Qiell.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s