Kalendari poetik: Jacques Salomé / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Jacques Salomé
 
Kalendari poetik: Jacques Salomé
 
Psikolog dhe shkrimtar francez. Më 20 korrik 2015 shqipërova në gegnishte këtë poezi prej tij, e pëlqyen shumë, por aq shumë sa nuk numurohen ata që e përvetësuan si të vetën në faqen e tyre në fb. E pat marrë dhe dikush që kur e pyeta kush e ka pëkrthyer, m’u përgjigj: “Nuk e di, e gjeta diku dhe e mora…” Para 5 minutash kishte vendosur like në faqen time për këtë poezi:
 
 
DASHUNI
 
Me të takue pa të ngucë aspak,
Me të dishrue pa të zotnue,
Me të dashtë frymën pa ta xanë,
Me t’u rrfye, vedin pa tradhtue,
Me të mbrojtë pa të gllabërue,
Me u pasunue e ty mos me të hupë,
Me të shoqnue pa të tërhjekë prej hunde,
Dhe me kenë për mue ma e vërteta
Edhe ndër lakadredhat e tua të fshehta.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s