HISTORI SHIU / Poezi nga Valbona R. Hadri

 
Poezi nga Valbona R. Hadri
 
 
HISTORI SHIU
 
Do t’ju tregoj
një histori shiu
Dhe fletat e lagura
të një kumbulle
 
Një shi i luleve
 
Një shi që nuk ndaloi kurrw
të bie mbi një lule veçane
 
Për besë
nuk e kam me të keq
përkundrazi
 
Shiu më mbeti lot në sy të lules,
Një luleje që kurrë s’ia putha sumbullën e lotit
në rrokullisje faqesh
 
Një shi që e donte gjethin e kumbullës
dhe kurrë se puthi buzën e kafshuar
 
Pra, mos kërkoni ndryshime midis luleve
Ato do t’i gjejmë lehtësisht në etjen e buzëve
 
Le të kërkojmë frymën e vakët
Frymën e Evës brenda një gruaje
e cila do të na bashkojë
dhe do të ndihemi të mbushur me vetveten
Dhe dashuritë e fshehura brenda nesh.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s