Ne, që Mbetëm – Poezi nga Nikos Gacios / Solli në shqip Vasil Çuklla

 
Poezi nga Nikos Gacios
 
 
Ne, që Mbetëm
 
Ne, që mbetëm, kësaj toke të sertë
për gjithë sa vdiqën, do të djegim, livan
edhe kur të humbasë, fundnajës ky karvan
vdekjes, këtij të madhi pehlivan,
Kujtimit të tyre, valle do të nisim.
Ne, që mbetëm, mëngjes do të hamë
vetëm nga një risk, nga e diellit rrotull
një bistak rrushi, nga vreshti në kodër
pa pikën e frikës, kthyer tash në lodër
përpara do të ecim, jetës të bindur.
Ne, që mbetëm, do të dalim një natë,
shkretisë së pafund dhe do të mbjellim bar
dhe para se terri, për gjithmonë të na marrë
tokën do shndërojmë, në të shenjtin altar
dhe në djepe, për fëmijtë e palindur.
 
 
 

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s