Kalendari poetik: Louis-Ferdinand Céline (1894-1961) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Louis-Ferdinand Céline
 
Kalendari poetik: Louis-Ferdinand Céline (1894-1961)
 
Shkrimtar, eseist dhe mjek francez. Kritikët e mbajnë si eksponent te modernizmit dhe ekspresionizmit dhe njërin nga shkrimtarët më me ndikim gjatë shekullit XX. Charles Bukowski e adhuronte, madje e ka quajtur “shkrimtarin më të madh të dymijë viteve të fundit”. Ja një poezi prej tij:
 
 
SONTE DO TË PI
 
Do të pi sonte
dhe jo sepse do të kem ftohtë
apo ka diçka
që më trëmb, jooo,
por do të pi me nge
dhe me orë pa folur
do të rri;
thjesht, në heshtje
do të pi të ndjej
të njomur
gojën e fytin,
më në fund
do të kem ç’t’i rrëfej
vetes
e buzëve të mia
për një puthje.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s