Doli nga shtypi vëllimi poetik ” Me trupin brenda trupit… Një fije pa mend… (Da dove vengo  E dove vado)”  i autores Suzana Malaj, publikuar nga Libreria Editrice Urso në Avola të Italisë

  Doli nga shtypi vëllimi poetik ” Me trupin brenda trupit… Një fije pa mend… (Da dove vengo  E dove vado)”  i autores Suzana Malaj, publikuar nga Libreria Editrice Urso në Avola të Italisë   Suzana është një nga 44 … Continue reading

SPECIALA BULTENO DE LA ALBANA ESPERANTO – INSTITUTO: Antologjia e poetëve të rinj shqiptarë (Antologio de junaj albanaj poetoj – Anthology of young Albanian poets ) / Bardhyl Adem Selimi & Dr. Jorina Kryeziu (Shkreta)

  Bardhyl Adem Selimi   SPECIALA BULTENO DE LA ALBANA ESPERANTO – INSTITUTO Buletini Special i Institutit Shqiptar të Esperantos Maj 2021   Antologjia e poetëve të rinj shqiptarë/ Anthology of young Albanian poets/ Antologio de junaj albanaj poetoj   … Continue reading

Doli nga shtypi vëllimi poetik  në gjuhën italiane “POESIA DELLA VITA” (Poezia e jetës)  i autores Sonja Haxhia publikuar nga Libreria Editrice Urso në Avola të Italisë

  Doli nga shtypi vëllimi poetik  në gjuhën italiane “POESIA DELLA VITA” (Poezia e jetës)  i autores Sonja Haxhia publikuar nga Libreria Editrice Urso në Avola të Italisë     Sonja Haxhia  është një nga 44 poetet e zgjedhur në … Continue reading

Job Degenaar (Netherlands)

  Job Degenaar (Netherlands)   Job Degenaar taught the Dutch language, especially for higher educated foreign students and published poetry, prose and essays about literature and culture in many national and international magazines, anthologies and newspapers. He translated lyrics from … Continue reading

Doli nga shtypi vëllimi poetik ” Në dilemën e egzistencës” në gjuhën italiane dhe angleze i autores Juljana Mehmeti publikuar nga Libreria Editrice Urso në Avola të Italisë

  Doli nga shtypi vëllimi poetik ” Në dilemën e egzistencës” në gjuhën italiane dhe angleze i autores Juljana Mehmeti publikuar nga Libreria Editrice Urso në Avola të Italisë     Doli nga shtypi vëllimi poetik ” Në dilemën e … Continue reading

Shtëpia Botuese “PROKULTPRESS”, Prishtinë publikon librin “Terminal” me përmbledhje poetike dhe proza të autores Sofia Doko Arapaj me parathënie nga Anton Antoni

  Shtëpia Botuese “PROKULTPRESS”, Prishtinë publikon librin “Terminal” me përmbledhje poetike dhe proza të autores Sofia Doko Arapaj me parathënie nga Anton Antoni     Titulli: Terminal Autore: Sofia Doko Arapaj Redaktor: Ma.Sc. Fatmir Halimi Recensent, Anton Antoni Dizajnin ; … Continue reading

“Solstice”, një vlerë më tepër në letërinë lirike shqiptare (Rreth librit më të fundit të autores Merita Paparisto) / Nga: Agron Shele

  “Solstice”, një vlerë më tepër në letërinë lirike shqiptare (Rreth librit më të fundit të autores Merita Paparisto)   Merita Paparisto ka kohë që është shfaqur në letërsinë shqiptare, kryesisht përmes poezisë dhe prozës së shkurtër në formë skicash, … Continue reading

Poezi nga Gladiola Jorbus

  Poezi nga Gladiola Jorbus     Versus   Pemët murmurisin në një gjuhë të pakuptueshme. Njerëzit nguten larg tyre, a thua se janë qenie me bisht, thundër e brirë. Krejtësisht alergjikë ndaj polenit dhe botës organike, rendin drejt shëtitoreve … Continue reading

Poems by Aarti Mittal

  Poems by Aarti Mittal     Life struggles   Life struggles with life With it’s own elements For survival For existence Craving for Humanity and love Yearn for compassion   Devastated, devoured by life itself The game so ambiguous … Continue reading