Poezi nga Ajete Pavata

 
Poezi nga Ajete Pavata
 
 
ËNDRRËS
 
Heshtja ime e zëshme
Ti vret mendimet urtake
Dashurinë dhe vuajtjen madhëron
Ëndrrës, shpresë dhuron.
 
 
DITËS
 
Ike, por drita të vjen pas
Ishit përherë të pandara
Për t’jetuar kërkohet shkas
E nesërmja fillon nga e para…
 
 
STRELLCI IM
 
Ti ëndrra ime e pambaruar
Dashuri në rritje, ndjenjë që gufon
Me qiellin e kaltërt dhe pemët gjelbëruar
Malli nostalgjik përherë më rrethon.
 
 
NUK DUA TË QAJ
 
Nuk qava atëhere
kur loti e shtronte
shtratin e rrjedhës së vet
 
Lotin që e përpija
kishte shije të hidhur
 
Valle më mbështillej
loti në qerpik
kur pikonte në zemër
 
U rrita me shpresën
dhe me ëndrrën e lotit
që krenarine ma bën më të fortë
 
Loti im ende
pikon në zemër.
 
 
***
Është ëndërr apo realitet
Fryma e ngrohtë
Po prek shpirtin tim
– Jeta është jetë
Është ëndërr dhe realitet…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s