Kalendari poetik: Guiomar Cuesta Escobar 1950 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Guiomar Cuesta Escobar
 
Kalendari poetik: Guiomar Cuesta Escobar 1950
Sot sjell për ju këtë poete kolombiane, antare korrespondente e Akademisë Kolombiane të Gjuhës. Ja një poezi prej saj:
 
 
PEMËT VDESIN MË KËMBË
 
Tani s’vdes njeri
për dashuri,
veç dije, pa masë
e vuaj çdo çast.
Një gulç ndaj të gdhirë
gati më mbyt
dhe netëve trupi yt
më përmbyt.
Dot s’mund ta duroj
këtë ankth
të jesh në tjetër vend.
Prandaj i dashur
si pemët
vdes më këmbë.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s