DELMIRA AGUSTINI (1886- 1914) / Videopoezi nga Kolec P. Traboini

DELMIRA AGUSTINI (1886- 1914)

  Poetja u vra mbi nga ish-bashkshorti në moshën 27 vjeçare, ishte vajzë e bukur me sy blu dhe talent të jashtëzakonshëm. Fëmijë emigrantësh italianë në Montevideo Urugaj. Konsiderohet poetja më e shquar femër në poezinë moderne Latino Amerikane. Del_Mira Një emër i veçantë, që tingëllon emër i vjetër shqip, që mund të gjendet vetëm tek arbëreshët e Italisë. Po a ishin prindërit e saj emigrantë italianë në Urugaj, arbereshë? Lexova plot biografi por vështirë të gjendet se nga ishin prindërit e Delmira Agustinit. Kemi përkthyer dy poezi.

Videopoezi nga Kolec P. Traboini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s