Kalendari poetik: Ko Un 1933

 
Ko Un
 
Kalendari poetik: Ko Un 1933
 
Sot, më 1 gusht, mbush 88 vjeç shkrimtari, poeti dhe eseisti jug-korean, figura më përfaqësuese e letërsisë së sotme në Korenë e Jugut. Kandidat për çmimin Nobel në vitet 2002, 2004 dhe 2005. Janë botuar mbi 120 libra të tij. Vepra të tij të zgjedhura janë përkthyer e botuar në gjuhët kryesore evropiane dhe aziatike. Sot kam për ju këtë shqipërim prej tij:
 
 
SI DALLËNDYSHET
 
si dallëndyshet që kthehen
kam edhe unë një shkak timin
të jetoj si ky det
që dallëndyshet përshkojnë gjatë kthimit
që ka në jug një breg
 
…kam edhe unë një shkak të nesërmen të pres
kam një shkak për ty mall të kem.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s