Për misteriozen / Poezi nga Robert Desnos

 
Poezi nga Robert Desnos
 
 
Për misteriozen
 
Unë të kam ëndërruar aq shumë sa të humbasësh realitetin tënd.
A do të ketë kohë për të arritur atë trup të gjallë
dhe puthje në atë gojë
lindja e zërit që dua?
Unë të kam ëndërruar aq shumë
që krahët e mi më kalonin
në gjoksin tim, ata përqafojnë hijen tënde,
dhe mbase ata nuk dinë më të përshtaten
në konturin e trupit tuaj.
Unë të kam ëndërruar aq shumë
se me siguri nuk do të mund të zgjohem më.
Unë fle në këmbë
me trupin tim të dobët të ofruar
në të gjitha paraqitjet
të jetës dhe dashurisë, dhe ti je i vetmi
kjo vlen për mua tani.
Do të jetë më e vështirë për mua të prek ballin tënd
dhe buzët e tua, se buzët e para
dhe frontin e parë që gjeni.
Dhe para ekzistencës reale
e asaj që më ndjek
për ditë dhe vite
Unë me siguri do të kthehem në një hije
Unë të kam ëndërruar aq shumë
Unë kam folur dhe ecur aq shumë saqë u shtriva pranë
e hijes dhe fantazmës tënde,
dhe për këtë arsye,
Nuk më mbetet gjë tjetër veçse të jem fantazmë
mes fantazmave dhe njëqind herë më shumë hije
se hija që ecën gjithnjë e lumtur
nga kuadrati diellor i jetës tuaj.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s