E ARDHMJA E VJEDHUR / Poezi nga Shejmondë Pacarada

 
Poezi nga Shejmondë Pacarada
 
 
E ARDHMJA E VJEDHUR
 
A thua , ka dhembja emër.
Ne këtë natë të pa fund trishtimi
Ku heshtja loz valle, e s’pushon dot!
A ka fund tmerri, frika, humbja
Kur nën hijen e vdekjes jeton!…
 
Kthej kokën prapa ,
Kujtimet e ëmbla më flasin
Dhe ndjej mall,
Për mbrëmjet me yje,
Për ditët me djell,
Për vatrën e dashurisë
Plot zjarr…
 
Tani,
Nata më është lidhur nyje
E errëta
Muret mveshur ka,
Dhe tiktaku i orës ndalur
Mbi oxhakun e shuar pa zjarr
Asgjë nuk hec…, asgjë nuk frymon!
E ndjeni dhe ju ? …
E ardhmja, na është vjedhur
Sa dhembje, sa mall…!
 
Karantinë 24.11.2020
Londër

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s