Shtëpia Botuese ATUNIS promovoi në Bibliotekën Kombëtare Pjetër Bogdani”, Prishtinë, librat: “Perëndeshë që më pushton” “Koha s’falë mëkate” dhe “Shtigjeve të jetës” të autorit Xhemajli Shala

  Shtëpia Botuese ATUNIS promovoi në Bibliotekën Kombëtare Pjetër Bogdani”, Prishtinë, librat: “Perëndeshë që më pushton” “Koha s’falë mëkate” dhe “Shtigjeve të jetës” të autorit Xhemajli Shala     Më 15 Korrik 2021, në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë … Continue reading

ZHDËRVJELLTËSIMI ME TË PAMUNDURËN NË TË MUNDURËN E TRISHTË (Recension për veprën e parë të poetit të njohur në opinion, Qazim Thaçi, “A mund të dilet nga vetja“, RL “Metafora“, Prizren 2008) / Nga: Brahim (Ibish) AVDYLI

  Qazim Thaçi     ZHDËRVJELLTËSIMI ME TË PAMUNDURËN NË TË MUNDURËN E TRISHTË   (Recension për veprën e parë të poetit të njohur në opinion, Qazim Thaçi, “A mund të dilet nga vetja“,  RL “Metafora“, Prizren 2008)   Qazim … Continue reading

Poezi nga Rami Kamberi

  Poezi nga Rami Kamberi     T’BËHEM, POET…   Germat, m’i ka falur, At’dheu Vargjet, gjeografia e varreve e hiri iliri Ngjyrat, shkulli, dalë nga dheu Jetën, poezisë ia dhanë shtatoret, sy liri   T’bëhem poet, si këngëtari imaleve … Continue reading

Poems by Isilda Nunes / Translated into Bengali by Professor Dr. Masudul Hoq

  Poems by Isilda Nunes     ————–পুর্তগালের কবিতা —————–   মূল:ইসিলদা নুনেস রূপান্তর: মাসুদুল হক     ১. গোলাপগুলি শুকিয়ে গেল (The roses withered)   গোলাপগুলো শুকিয়ে গেল তোমার দৃষ্টির বিশুষ্কতায়! আমি আর তাদের স্বপ্ন দেখি না, প্রিয়! আমি … Continue reading

BURGU KA DY DYER VDEKJA NJË, HYN DHE BËHESH ASGJË… (Mbështetur në ngjarje reale) Tregim i shkëputur nga libri me tregime dhe novela” LITARI I MALLIT” të autorit Kristaq Turtulli

  BURGU KA DY DYER VDEKJA NJË, HYN DHE BËHESH ASGJË… Mbështetur në ngjarje reale   I përvëlonin sytë. Rrëkeja e kripur e lotëve njomi brazdat e thata të rrudhave dhe, me vështirësi përmbajti hungërimën. U tërhoq si zvarranik i … Continue reading