Poezi nga Stela Dhumu / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 
Poezi nga Stela Dhumu
 
 
***
 
Mullinj ere, të drittë
Një hidrant, i thyer
Dhe një hënë, në të tepullit trajtë
Dashuruar thellë shpirtit, i ingranazhti, Atdheu im
Vals danson
Me moshat fëmijërore, të pleqve mbytur detesh
Për tretje, bën verë nga limonj
Dhe rrihesh me kamzhik lashtësie
Sa herë nuk dëgjohen, madhështitë që predikon
Për rrobat e banjës, dikur shumë dashurohesh
Si qetohesh gur-guaskave, Ti
Merluc, eshtër-sepjesh, qelq që ujërat e shpallën të pafajshëm
Laternë, që era e shtyn, me furi
Dhe gjithë humbet
Pelagjesh… në thellësi.
 
 
 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s