Kalendari poetik: Aída Elena Párraga Cañas 1966 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Aída Elena Párraga
 
Kalendari poetik: Aída Elena Párraga Cañas 1966
 
Poete, shkrimtare nga Salvadori, sot, më 7 gusht mbush 55. Fillimet e saj në qenë letërsi për fëmijët, duke ndjekur këshillat e të atit. Në vitin 1995 fitoi një çmim për letraret e reja nga UNESCO. Ja një poezi prej poetes nga Salvadori:
 
 
VENDOSA
 
Vendosa të ta pranoj ftesën
dhe në fund të ndonjë vjershe të pres.
Këtu, ku si cigarja e fundit digjet poezia
dhe nata me taka të larta një puthje i jep.
Te vendi ku sulmet nisen
të dhunojnë e grabisin shpirtin.
Atje ku zëri yt fillon e digjet
dhe veç fustani im e di përgjigjen,
e vetmja pikë në gjithësi
ku faji rastit i mbetet.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s