Mbahu! – Poezi nga RABINDRANATH TAGORE / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 
RABINDRANATH TAGORE
 
Poet Indian, Dramaturg, Muzikant, Filozof. Lindur në Kalkuta, më 1861 dhe ndërroi jetë si sot: Më 7 Gusht 1941.
Njohës, i gjuhës Angleze dhe përktheu vetë veprat e tij.  Fitoj çmimin Nobel për Letërsinë në vitin 1913.
 
 
Mbahu!
 
Mos u lerr
mbahu fort, do të fitosh.
Shikoj, natën tek rrudhet:
Kurajo, mos u tremb
Shiko përpara, andej nga lindja
një kryqëzimi, diku në pyll
shfaqet aty, i agut yll.
Kurajo, mos u tremb
Janë fëmijët e natës
që prej errëtive derdhen në rrugë
dëshpërimi, dembelizmi, mohimi
nuk janë fëmijë të agut.
Vrapo, eja jashtë… Shiko
ktheje vështrimin lart
qielli u spastrua.
Kurajo, mos u tremb!
 
 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s