Pemëdrita dhe e Κatërmbëdhjeta Bukuri (Τὸ Φωτόδεντρο καὶ ἡ δέκατη τέταρτη Ὀμορφιά) – Poezi nga Odhisseas Elitis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

  Poezi nga Odhisseas Elitis   Pemëdrita dhe e Κatërmbëdhjeta Bukuri   Me ″asgjënë″ jetova Vetëm fjalët s’më mjaftuan Në kalime erërash, ç’endur zëra, jo të kësaj bote, veshëve të mi fiu fiu, fiu trille trillova, mori!… Çfarë gurëzallesh mbaja … Continue reading