Kalendari poetik: Wang Ping 14 korrik 1957 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Wang Ya-P’ing
 
Kalendari poetik: Wang Ping 14 korrik 1957
 
Nesër mbush 64 poetja kinezo-amerikane. E lauruar për letërsi angleze në Universitetin e Pekinit, mërgoi në SHBA, ku mori masterin për letërsi angleze në Universitetin e Long Island, New York. Ka botuar libra me poezi, tregime dhe romane. Sot sjell këtë poezi prej saj:
 
NJË PEMË E THARË
 
Jashtë dritares sime
një pemë e tharë
degët e thara
ngre drejt qiellit të ftohtë:
era që fryn me rërë, bora dhe acari
s’kanë ç’i bëjnë më.
Vështroj atë pemë përditë
dhe më gëzon shpirti,
kur mendoj gjelbërimin
mbi ato degë të thara të vijë.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s